Awards.

Snel winner Innovation Award!

Op zeven oktober 2020 heeft de prijsuitreiking plaatsgevonden van de European Carton Excellence Awards. Vanwege COVID-19 werd het evenement dit keer digitaal georganiseerd. Uit inzendingen vanuit geheel Europa waren in totaal 25 kartonnen verpakkingen genomineerd voor een finaleplaats.

Snel is daarbij beloond met de Innovatieprijs voor de Re-Fruiter; een konisch bakje, speciaal ontwikkeld voor zacht fruit. Dit bakje is door een bijzondere stansconstructie voorzien van een flexibele bodem. Het gepatenteerde bakje vervangt vele duizenden plastic bakjes met noppenfolie.  

Het is de derde keer dat Snel meedingt in deze prestigieuze internationale competitie, en ook de derde keer dat de vakjury het vakmanschap en innovatiekracht erkent met een award.

De erkenning gaat ook uit naar de partners in het project; Smurfit Kappa, Anderling, Fonkels en Van Herk Fruit.

Snel wint ‘European Carton Excellence Award’!

Voor de 2e keer in drie jaar is Snel erin geslaagd de prestigieuze European Carton Excellence Award te winnen. Ditmaal werden in Riga (Letland) de prijzen onder de finalisten verdeeld, waarbij de Pop Up Cup van Fonkels bij de categorie Fast/Convenience Foods als winnaar naar voren kwam.

Uit het jurycommentaar: “This was considered to be so, so clever. A perfect way for cartonboard to present a soft drink and to solve the multi-layer over-packaging of current drinks’ containers. Externally, the look and feel tells you that this is something new and ecological. The key-point is the film and carton can be easily separated for recycling.

Een mooi rapport voor een vernieuwend concept, dat perfect aansluit op de actualiteit en het streven naar verduurzaming van verpakkingen. 

Snel wint Pro-Carton ECMA Award 2016!

Het casino in Cannes was op 15 september het decor voor de jaarlijkse uitreiking van de Pro-Carton ECMA Awards. Tijdens een feestelijke bijeenkomst ontving Snel de eerste prijs in de categorie ‘Volume Markets’ voor de Reload parfum refill verpakking.

Een bijzondere prestatie, mede gezien het recordaantal inzendingen voor de twintigste editie van deze Europese competitie voor bijzondere kartonnen verpakkingen.

Uit handen van Roland Rex, de president van Pro Carton, neemt algemeen directeur Wout Verbruggen namens Snel de prijs en felicitaties in ontvangst.

De felicitaties gaan hierbij ook uit naar de ontwerper, Kasper Digitale Media uit Gent (B) en de brand owner, Reload labs.

Voor meer info zie de website van Pro-Carton.

Certificaten. Snel is gecertificeerd volgens:

Lidmaatschap. Snel is lid van: