MVO. Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen

Aandacht voor medewerkers en het milieu
De maatschappelijke verantwoordelijkheid vertaalt zich bij Snel in aandacht voor de medewerkers, zorg voor het milieu en het continu investeren in onze productiemiddelen zodat we ook in de toekomst onze klanten op de juiste manier kunnen bedienen.

Investeren in vakmanschap
Onze medewerkers zorgen voor het vakmanschap wat we onze klanten bieden. Het spreekt daarom voor zich dat we ruim investeren in het opleiden daarvan, zowel intern als extern. Veel opleiding is ‘on the job’; dat wil zeggen onder begeleiding van een ervaren leermeester. Daar waar mogelijk geven we prestaties en potentie ruim baan om door te groeien. De organisatie kenmerkt zich door een grote mate aan betrokkenheid en een no-nonsens werkhouding.

Gezondheid en duurzame inzetbaarheid
Bij Snel staat de gezondheid en duurzame inzetbaarheid van onze medewerkers hoog in het vaandel. Dit vertaalt zich o.a. in een focus op veilig werken, een vitaliteitsruimte met optie tot stoelmassage en elke twee weken een inloopspreekuur bij een fysiotherapeut.  

Milieubewust handelen
Uiteraard staan we garant voor naleving van de relevante wet- en regelgeving. Daarbij streven we naar een zo groot mogelijke ontlasting van het milieu, bijvoorbeeld door vergaande scheiding van onze reststromen. Het productieafval bestaat grotendeels uit vouw- en golfkarton. Dit wordt separaat verzameld en op deze manier geoptimaliseerd ter recycling aangeboden. Veel aandacht gaat uit naar toepassing van biologisch afbreekbare materialen zoals vensterfolie en lijmen. Vanzelfsprekend is het ons doel om het energieverbruik te minimaliseren, o.a. door zoveel mogelijk gebruik te maken van restwarmte, LED-verlichting en slimme systemen zoals het automatische interne transport van pallets. 

FSC®-certificering voor verantwoord bosbeheer
Om een bijdrage te leveren aan verantwoord bosbeheer, zijn wij FSC® gecertificeerd (licentienummer FSC-C155174).

Capaciteit.

Flexibel en klantgericht

Direct contact opnemen