Vouwen & plakken.

 • Op onze vouwplakmachines verwerken we vouwkarton, massief karton en golfkarton.
 • Wij maken gebruik van koudlijm, hotmelt en combinaties daarvan.
 • Indien nodig voorbehandeling met plasmatreat voor moeilijk te verlijmen oppervlakken.
 • Verpakking in dozen (uit voorraad leverbaar).
 • Golf- en massief karton bundelen we met kunststof band tot pakketten.
 • Pallets met golfkarton worden volautomatisch onder druk omsnoerd en met stretchfolie omwikkeld voor extra stabiliteit tijdens opslag en transport
Onze vouw- en plak machines
 • (1) Bobst Alpina 110 voor autolock, langsnaad, vier- en zespuntsdozen o.a.
  De Bobst Alpina 110 is een breed inzetbare vouwplakmachine met een maximale inlegbreedte van 110 cm en een Accufeed module voor een perfect uitgerichte invoer van de plano verpakkingen. Deze legt de basis voor een zeer hoge en betrouwbare vouwkwaliteit.  Voorzien van een hoge snelheid voorvouwsectie en lijmwiel voor een stabiel productieproces. De mogelijkheden met deze machine zijn nagenoeg eindeloos door de separaat instelbare transportbanden en de diverse achtervouwhaken. De kwaliteit is uiterst betrouwbaar. 
  Voor loyalty acties o.a. is de Alpina 110 uit te breiden met hogesnelheid frictie opleggers waarmee vlakke papieren kaartjes tot een maximale afmeting van 350×300 mm en een maximale dikte van 15 mm kunnen worden opgelegd.
 •  (1) Bobst Alpina 130 voor autolock, langsnaad, vier- en zespuntsdozen o.a.
  Geschikt voor vouw- en golfkarton met een maximale inlegbreedte van 130 cm. Voorzien van Accufeed module voor het exact uitrichten van de plano verpakkingen, een voorvouwstation en een lijmwiel. Meerdere vouwhaaksystemen leiden tot een grote verscheidenheid aan constructies. Met de Gyrobox zijn verpakkingen tijdens het vouwplakken tot 180ᵒ te draaien, waardoor de mogelijkheden nog verder toenemen. Deze is machine is verder uitgerust met een Enpro tape & tear applicator voor het aanbrengen van plak- en tearstrips in verzenddozen. Een verdere toepassing voor deze machine is de pick & place module waarmee kaartjes, flowpacks en handvatten zijn aan te brengen.
 • (1) Bobst Expertfold 80 voor langsnaad en autolock dozen
  Een high speed vouwplakmachine voor vouwkarton of golfkarton type N-F-E met een maximale inlegbreedte van 80 cm. Voorzien van een voorvouwstation, een lijmwiel en een pneumatische module voor het automatisch in line detecteren en verwijderen van foutieve producten zodat de kwaliteit gewaarborgd blijft. De Expertfold is naar keuze inzetbaar met een Bobst Handypack of Heidelberg Dianapacker voor extra inpaksnelheid en een scherpe prijsstelling.
 • (1) Diana 90-2 voor autolock en langsnaad dozen
  De Diana 90-2 is een vouwplakmachine met een maximale inlegbreedte van 91,5 cm. Voorzien van een voorvouwstation, een lijmwiel en een pneumatische module voor het automatisch detecteren en verwijderen van foutieve producten. Een grote mate aan kwaliteitsborging is hiervan het gevolg. Deze machine is uitermate geschikt voor zeer smalle langsnaaddoosjes, bijvoorbeeld t.b.v. eyeliner potlood, met een breedte vanaf 11 mm.
 • (1) Jagenberg Diana 115-3N voor autolock, langsnaad, vier- en zespuntsdozen o.a.
  Geschikt voor vouwkarton met een maximale inlegbreedte van 115 cm. Voorzien van een voorbreekstation en lijmwiel. De variabel inzetbare vouwhaaksystemen zorgen voor vele toepassingen met vouwkarton.
 • (1) Snel-o-mat voor autolock, langsnaad en specials o.a.
  Speciaal gebouwd naar onze eisen en wensen met een zeer veelzijdige vouwplakmachine als resultaat. Deze unieke machine met een voorvouwstation en een maximale inleg van 890 mm stelt ons in staat om diverse bewerkingen in één doorgang uit te voeren. De mogelijkheden zijn nagenoeg eindeloos door de geïntegreerde venstermachine, tape & tear-en pick & place module. Het draaistation zorgt daarbij nog eens voor extra mogelijkheden, eventueel in combinatie met de vouwsectie aan de achterzijde van de machine. Dozen met hoekvensters, draagtrays voor flessen of sleeves met flowpacks zijn met de Snel-o-mat in één machinedoorgang te plakken. Door het combineren van machinebewerkingen ontstaat tijdwinst en een bijzonder hoog kwaliteitsniveau.
 • (1) Jagenberg Diana 165-3 voor autolock en langsnaad dozen
  Vouwplakmachine voor golf- en massiefkarton met een maximale inlegbreedte van 175 cm. Voorzien van een voorbreekstation en gelijkstoters voor optimale uitrichting van de geplakte dozen.
 • (1) Vega Cosmos 165 voor langsnaad, autolock, vier- en zespuntsdozen o.a.
  Vouwplakmachine voor golfkarton met een maximale inlegbreedte van 170 cm. Voorzien van een voorbreekstation en gelijkstoters. Deze machine is tevens voorzien van een tape & tear module waarmee een plak- en tearstrip kan worden aangebracht in verzenddozen bijvoorbeeld. Ook mogelijk in een zespuntsconstructie.
 • (2) Signode Corr 850/1250 omsnoeringsmachines
  Voor het omsnoeren van pakketten met een minimale/maximale breedte van 95 mm/1250 mm. Deze machines zorgen voor exact rechte bundels met één of meerdere omsnoeringsbanden per bundel.
 •  (1) Etiket applicatie
  In onze vouwplakmachines zijn wij in staat om etiketten met een maximale breedte van 100 mm aan te brengen. Ideaal voor etiketten t.b.v. verzegeling bijvoorbeeld.
 • HHS lijmapparatuur incl. -bewaking
  Elke vouwplakmachine is voorzien van de nieuwste HHS lijmapparatuur incl. bewaking zodat we garant staan voor de juiste belijming. Naast de vaste lijmapparatuur hebben we mobiele lijmstations, waarmee snel en eenvoudig extra belijming kan worden aangebracht. De elektronische aansturing leidt tot vele voordelen zoals een hogere snelheid van lijmtoediening, extra nauwkeurigheid en meer betrouwbaarheid. Kostenbesparingen komen voort uit een gunstigere dosering door regelbare druk en puntbelijming. Met codelezers zorgen we ervoor dat uitsluitend de juiste plano’s worden verpakt. Dit is met name belangrijk bij drukvellen met meerdere soorten op één vel.
 • (1) Demca folieverpakkingslijn met krimptunnel T450
  Krimpfolielijn voor het bundelen en sealen van verpakkingen in PE-folie. De maximale product-/bundelhoogte is 200 mm en de maximale foliebreedte 500 mm.